SONGCOACHING (wegens burn-out en uitkering niet meer mogelijk)


Er is ontzettend veel zangtalent, maar een goede stem hebben betekend nog niet dat je ook goede songs kan schrijven, maar goede songs zijn net zo belangrijk als een goede stem.
Ze hebben elkaar nodig en tillen elkaar naar nieuwe hoogtes.


We kennen allemaal die veelbelovende talenten waarvan we, nadat ze heel ver zijn gekomen in een talentenjacht op tv, nooit meer iets horen. Dat komt grotendeels omdat ze wel zangtalent hebben, maar geen originele kwaliteitsongs die echt indruk maken. Vaak verdwijnen deze talenten weer in het cover circuit of proberen ze iets met een producer van de grond te krijgen. Veel producers kunnen wel goede sounds tevoorschijn toveren maar bezitten niet de songwriting inzichten om een artiest echt verder te helpen.
Talent is een mooi beginpunt, maar daarnaast is het hard werken en focussen op de dingen die het verschil kunnen maken. Goede liedjes zijn dus heel erg belangrijk. Zonder liedjes heeft een band verzamelen of een producer inhuren geen enkele zin. De eerste stap is dus: goede liedjes schrijven.


SONGCOACH DIENSTVERLENING
Met mijn songcoach dienst help ik artiesten en aspirant songwriters met het ontwikkelen of bijschaven van hun repertoire. Dit schrijfproces is het prille begin van elke cd opname. Het schrijven van liedjes die echt bij de artiest passen en perfect op hun gevoels- en belevingswereld aansluiten is een magische reis. Bij deze reis hoort ook het zoeken naar identiteit en het ontwikkelen van de innerlijke stem van de artiest.

Songwriting is een ambacht. Voor je er echt de vruchten van kan plukken moet je er toch een flink aantal jaren intensief mee bezig zijn geweest. Omdat ik er zelf al jaren van ervaring en meesterschap op heb zitten, kan je van mijn expertise profiteren en dus veel sneller vooruitgang boeken.
Ik kan voor jou of samen met jou, passende pop / rock songs schrijven. Dit gebeurd aan de hand van uitvoerige gesprekken waarin we ontdekken wat de thematiek is en in welk genre jij je als artiest het meeste thuis voelt en waarin je zou kunnen excelleren.

We gaan tijdens het songcoachings proces op een persoonlijke en betrokken manier aan nieuwe nummers werken. Zo blijft het materiaal dicht bij je persoonlijkheid als artiest en ontstaat er een natuurlijke band tussen de liedjes en de artiest. Die bezieling is heel belangrijk voor de geloofwaardigheid van de teksten en de emotie die je erin kwijt kan.


Misschien heb je zelf al wat teksten, melodieën, ideeën of thema's die je wil verwerken. Mooi, want hoe meer
je weet wat je wil des te beter. Denk ook alvast na hoe jij jezelf wil onderscheiden van de rest van de muziekwereld. Wat is jouw specialiteit? Wat maakt jou bijzonder en hoe kan je dat uitvergroten en overbrengen? Verzamel daarnaast ook altijd songs die ter inspiratie kunnen dienen of die je als voorbeeld voor je sound wil gebruiken. Dat is vaak een goed beginpunt voor een songcoaching project.CONTACT:

Als je geïnteresseerd bent in mijn songcoaching dienst, een co-writing sessie, of songwriting op maat, dan kunnen we een oriënterend gesprek plannen. Van te voren hoor ik graag wat demo's, dat is belangrijk voor mijn eerste indruk. Stuur als het kan ook meteen een bio met wat achtergrond informatie en je persoonlijke ambities.

MAIL:

jessecampfens@yahoo.com

Fotografie: www.alexdevocht.com. Website ontwerp en teksten: Jesse Campfens © 2011